Stäng

Custom Fitting - 500 kr 

En Custom Fitting hos oss är en personlig anpassning av klubborna efter din fysiska situation och sving. Alla spelare har en unik sving och därför unika behov. En custom fitting kostar 500 kr som betalas vid utprovningstillfället. Väljer du att köpa dina klubbor hos oss dras kostnaden för utprovningen av, dvs att custom fittingen är kostnadsfri vid köp. 

Vi anpassar dina nya klubbor för dig

Alla golfare har som nämnt en unik sving, därför är det viktigt att klubborna anpassas. Hos oss på Budget Golf kommer din utprovning att genomföras med Simon eller Joakim. I vår svingstudio, med ett brett utbud från alla 9 varumärken, kunskap och erfarenhet samt engagemang hjälper vi dig att hitta de bästa klubborna för din situation.

Svinghastighet, längd, öppet/stängt klubbhuvud, låg/höga händer vid bollträff är situationer som påverkar din golf mer än vad du tror. Hos oss på Budget Golf hjälper vi dig att göra dina klubbor just dina. 

Moment under en Custom Fitting

Under ett utprovningstillfälle hos oss ser vi gärna att du tar med dina nuvarande klubbor för att ha något att jämföra med. Vi börjar med att du i lugn och ro får stå och värma upp medan vi ställer olika frågar relaterat till dig golfspel. 

  • Vill du slå bollen längre? 
  • Vill du slå bollen rakare? 
  • Upplever du att bollen går för högt? 
  • Vad är din vanligaste miss? Vänster eller höger? 

Det är exempel på frågor som kommer dyka upp under utprovnigen, just för att vi ska lära känna dig och ditt golfspel.

  1. Vi väljer tillsammans med dig ut olika klubbhuvuden för att prova

När du känner dig uppvärmd och Simon eller Joakim har koll på ditt golfspel går vi vidare med utprovningen. Vi väljer ut några klubbhuvuden att prova från olika märken för att jämföra siffrorna på Launch monitorn och väljer sedan ut de bästa.

    2. Utprovning av skaft med de klubbhuvuden som passar dig

Vi provar olika skaft för att hitta de som passar dig bäst utifrån vikt, styvhet och böjprofil. Skaftet kommer ha störst påverkar på din känsla, exempelvis var vikten är placerad i klubban. I andra hand kommer skaftet att påverka hur du leverar klubban vid bollträff, vilket i sig kan påverka bollbanan.   

   3. I samband med skaftutprovningen kollar vi vilken längd du behöver 

Längd på klubban är bland det viktigaste och i de flesta fall behöver du förlängda klubbor om du är lång och kortare klubbor om du är lite kortare. Vid utprovnigen analyserar vi din träffbild vilket kan korrigeras genom olika längd på klubborna. Det betyder att två personer som är 180 cm långa kan ha olika längd på klubborna beroende på sving och längd på armar. Vi hjälper dig att välja rätt längd. 

   4. Justering av lie och loft 

Lie är relationen mellan klubbhuvud och skaftlutet, kortfattat hur klubban ligger på backen. Rätt lie är viktigt för att ha rätt bollstart utifrån din bollbana. En lie som är uprätt tendererar att generera en vänsterskruv, medan en lie som är Flack tenderar att generea skruv åt höger för en högerspelare. 

Loft är vinkeln på klubban, en järn 5a har mindre loft än en järn 9a vilket gör att bollen går längre. Det är väldigt viktigt att hitta rätt loft på klubban för att ha rätt längdseparation mellan de olika järnen samt övergången till fariway/hybrider samt wedgar. 

   5. Val av uppsättning 

Sista och viktigaste valet är uppsättningen av klubbor. Beroende på svinghastighet och hur du slår bollen behöver olika spelare olika uppsättning. En uppsättning kan bestå av 3 hybrider och 4 järn medan en uppsättning kan bestå av 8 järn. Vi hjälper dig att hitta rätt uppsättning efter din sving. 

Bra att veta! 

  • Custom Fitting går inte att göra på klubbor med nedsatt pris.
  • Ta med dina nuvarande klubbor som du vill byta ut. Ta gärna med samtliga om du vill att vi går igenom allt. 
  • Om dina har ett järnset, hybrid eller liknande som passar dig bra så är vi tydliga och berättar det för dig. Vi vill att du ska ha klubbor som passar dig!
  • En utprovning kostar 500 kr och dras av vid köp av klubbor hos oss. 

 

För att boka tid för Custom Fitting - maila eller ring till oss så bokar vi in en tid

Varmt välkommen

 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan